przepisy (thc+cbd)

Przepis na masło czekoladowe oraz ciastka

15-20 gram – 20-25 gram – 25-35+ gram

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE MA NIKOGO NA CELU NAMAWIAĆ DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH.

CZAS WYKONANIA: 1h 30m – 2h

CENA CAŁKOWITA(ZE SKŁADNIKAMI): 7-20 zł

SKŁADNIKI:

  • 200 gram masła
  • Susz zdekarboksylowany lub nie – 40 gram dla podanej proporcji składników
  • czekolada mleczna – 1-2 tabliczki, według uznania, wyjdzie wtedy więcej masła ale do ciastek w dalszej części użyjemy tylko 300 gram z niego.
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5-1 szklanki cukru, najlepiej brązowego

PRZYGOTOWAĆ: Kuchenka, garnek, piekarnik, blacha, sitko, opcjonalnie lejek, foremki, coś do mieszania najlepiej mikser.

Przepis powinien być skuteczny przy użyciu każdego materiału konopi przemysłowej, należy się upewnić że nasz susz jest przeznaczony do spożycia np. na herbatę i dobrze jakby miał certyfikat ekologicznej uprawy, poniżej przetestowane sprawdzone 2 strony, z suszem zdekarboksylowanym(krócej trzeba gotować, szybciej się robi) lub surowym(bardzo tani):

Krok 1: Zważ materiał, każda waga kuchenna powinna poradzić sobie ze swoją dokładnością by podać dobry wynik, jeśli nie masz wagi możesz to zrobić odpowiednią proporcją w stosunku do zamówionego opakowania.

Krok 2: Wygotuj materiał w wodzie, pół litra na 20 gram suszu wystarczy, gotujemy aby pozbyć się gorzkiego smaku, należy to robić przez około 5 minut od momentu wrzenia, następnie wodę wylewamy do zlewu(lub pijemy jak ktoś lubi mocną herbatę konopną) a susz wrzucamy z powrotem do garnka.

Krok 3: Roztapiamy masło w kąpieli wodnej(garnek z masłem wkładamy do większego garnka z wodą i wstawiamy na kuchenkę), jeżeli ktoś woli masło klarowane może je na tym etapie przygotować. Po roztopieniu masła dodajemy susz i dolewamy wody która i tak się potem odgotuje, cały czas mieszamy, w garnku ma być gęsto ale tak żeby się nic nie przypalało, wody powinniśmy dolać około 200 ml.

Krok 4: Dodajemy czekoladę do masła z suszem, nasze masło czekoladowe gotujemy tak przez 40 minut. w garnku powinno być coraz gęściej, nie przejmujemy się tym i pamiętamy o mieszaniu.

Krok 5: Gdy minie minie 40 minut odsączamy sitkiem susz, otrzymane masło odstawiamy i susz gotujemy w bardzo małej ilości wody by wycisnąć z niego resztki masła, następnie dolewamy ją do masło ponownie odsączając susz i mieszamy żeby powstała jednorodna masa, jeśli masło się wytrąca możemy podgrzać masę i odgotować nadmiar wody.

Na tym etapie jeżeli zastosowaliśmy proporcję składników opisaną na początku przepisu, otrzymujemy masło czekoladowe(powinno być 300 gram) o zawartości 35-45 mg thc i 800-1000 mg cbd, możemy nim posmarować chleb albo upiec ciastka, przez proces pieczenia będą małe straty, ważne żeby nie przekroczyć 150 stopni Celsjusza(temperatury ustawiane w piekarniku w stosunku do realnych się wahają o około 10 stopni).

Masło czekoladowe na spokojnie możemy przechowywać w lodówce przez 7-14 dni.

CIASTKA

Krok 1: Ucieramy masło konopne z cukrem aż do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Ważne żeby masła było około 300 gram, jeżeli mamy go za dużo możemy je zagęścić poprzez odgotowanie nadmiaru wody

Krok 2: Podczas ucierania dodajemy 2 jajka

Krok 3: Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy proszek do pieczenia

Krok 4: Łączymy masę maślaną z mąką i proszkiem do pieczenia, ucieramy na gładką masę.

Krok 5: Wykładamy uformowane ciastka na natłuszczoną blachę, w taki sposób żeby się nie stykały.

Krok 6: Umieszczamy w piekarniku rozgrzanych do 140 stopni na 20-25 minut. Ważne żeby nie przekroczyć temperatury 150 stopni Cesjusza oraz 30 minut pieczenia.

Krok 7: Wykładamy ciastka do ostygnięcia, następnie przechowujemy w zamkniętej puszcze, wyjdzie od 30-40 ciasteczek, zależnie od wielkości.

Otrzymany produkt ma zawartość od 0.6 do 1 mg thc i 20-30 mg cbd na każdy użyty gram suszu. Może on stanowić 80 do 160 dawek cbd.

#cbd #konopie #przepisy #medycznamarihuana #kakao #konopne #czekolada #makumba #ciastka #edibles

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: