przepisy (thc+cbd)

Przepis na ser konopny

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE MA NIKOGO NA CELU NAMAWIAĆ DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH.

CZAS WYKONANIA: 1h 30 m – 2h

CENA CAŁKOWITA(ZE SKŁADNIKAMI): 10-20 zł

SKŁADNIKI:

  • 1l mleka UHT 3,2% tłuszczu
  • Susz zdekarboksylowany lub nie 20 – 80 gram
  • 200 g śmietany 18 proc. kwaśna
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki soli

PRZYGOTOWAĆ: Kuchenka, garnek, jakaś miska, sitko, gaza opcjonalnie lejek.

Przepis powinien być skuteczny przy użyciu każdego materiału konopi przemysłowej, należy się upewnić że nasz susz jest przeznaczony do spożycia np. na herbatę i dobrze jakby miał certyfikat ekologicznej uprawy, poniżej przetestowane sprawdzone 3 strony, z suszem zdekarboksylowanym(krócej trzeba gotować, szybciej się robi) lub surowym(bardzo tani):

Krok 1: Zważ materiał, każda waga kuchenna powinna poradzić sobie ze swoją dokładnością by podać dobry wynik, jeśli nie masz wagi możesz to zrobić odpowiednią proporcją w stosunku do zamówionego opakowania.

Krok 2: Wygotuj materiał w wodzie, pół litra na 20 gram suszu wystarczy, gotujemy aby pozbyć się gorzkiego smaku, należy to robić przez około 5 minut od momentu wrzenia, następnie wodę wylewamy do zlewu(lub pijemy jak ktoś lubi mocną herbatę konopną) a susz wrzucamy z powrotem do garnka operacje powtarzamy 3 razy.

Krok 3: Zalej susz mlekiem, następnie doprowadź mleko do wrzenia.

Krok 4: Ustawiamy na mały ogień i wkładamy łyżkę lub zasłaniamy garnek, tak żeby mleko nie wykipiało ani się nie przypaliło, można posmarować np. krawędzie garnka masłem, generalnie jak dobrze ustawimy ogień, gotujemy godzinę i jakoś 3-4 razy musimy podejść dolać wody lub przemieszać. Jeżeli używamy suszu już zdekarboksylowanego powinniśmy gotować maksymalnie 30 minut.

Krok 5: Gdy minie godzina odsączamy sitkiem susz, otrzymane mleko odstawiamy i susz gotujemy w małej ilości wody, następnie dolewamy ją do mleka ponownie odsączając susz, potem możemy go wyrzucić.

Krok 6: Odstawiamy mleko do całkowitego wystygnięcia

Po wykonaniu takiego mleka postępujemy według zaleceń na poniższym filmiku by wykonać ser. Zajmie to zaledwie 20 minut.

Otrzymany produkt ma zawartość od 0.6 do 1 mg thc i 20-30 mg cbd na każdy użyty gram suszu.

Ser możemy przechowywać w opakowaniu w lodówce 3-4 tygodnie, po serze pozostanie smaczna serwatka którą również można spożyć.

Żeby uzyskać standardowe dawkowanie cbd należy go podzielić na 80-120 dawek.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: