przepisy (thc+cbd)

Przepis na żelki konopne

CBD: 15-20 gram – 20-25 gram – 25-35+ gram (na porcję)

ZWYKŁE: 0,1-0,2 gram – 0,2-0,3 gram – 0,3-0,5+ gram (na porcję)

Żelki można wykonać zarówno z suszu konopi przemysłowej jak i indyjskiej. powyżej sugerowane ilości.

Do żelków można dodać dowolną ilość konopi, powyżej można określić ile powinna mieć jedna porcja, np. jeżeli użyjemy 1 grama zwykłego suszu lub 100 gram konopi przemysłowej możemy przeliczyć że w całych naszych żelkach znajdują się 4 porcje itp.

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE MA NIKOGO NA CELU NAMAWIAĆ DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH LUB MIESZKAJĄ W KRAJU GDZIE DOZWOLONE JEST PRZETWARZANIE KONOPI INDYJSKICH.

Proponowane susze konopi przemysłowych:

CZAS WYKONANIA: 3-4h

CENA CAŁKOWITA(ZE SKŁADNIKAMI): 5-25 zł

SKŁADNIKI:

  • 1 duża paczka galaretki o dowolnym smaku,
  • 1,5 szklanki soku o dowolnym smaku,
  • 0,5 szklanki oleju kokosowego,
  • 0,5 szklanki miodu lub cukru,
  • 4 saszetki żelatyny,
  • jedna szczypta mąki kukurydzianej.

W podanej ilości oleju możemy rozpuścić kannabinoidy z maksymalnie 25-30 gram suszu, jeżeli chcemy użyć więcej należy przemnożyć proporcję.

Krok 1: Zmiel dokładnie swoje surowe konopie i umieść ciasno w słoiku, następnie zalej wodą i podgrzewaj w drugim granku z wodą(kąpiel wodna) przez 5 minut, po ich upłynięciu wylej wodę z garnka pozostawiając konopie, operację powtórz 3 krotnie jeżeli używasz konopi przemysłowych w celu pozbycia gorzkiego smaku. Jeżeli mamy konopie indyjskie możemy od razu ominąć ten krok i przejść z do gotowania w oleju.

Krok 2: Podgrzej olej kokosowy aż do rozpuszczenia(w temperaturze pokojowej ma on formę stałą) następnie zalej nim konopie i dolej trochę wody tak aby roztwór nie wystawał ponad konopie, chyba że używasz konopi indyjskich wtedy nie dolewaj wody i poziom oleju może być wyższy niż w przypadku przemysłówki,

Krok 3: Ponownie umieść słoik w garnku z wodą(w kąpieli wodnej), woda powinna sięgać poziomem ponad połowę słoika i doprowadź do wrzenia.

Krok 4: Gotuj przez około 3 godziny, mieszając co 30 minut oraz pilnując żeby temperatura w słoiku z olejem wynosiła około 100 stopni Celsjusza, nie może ona przekraczać 125.

Krok 5: Przecedź olej, dokładnie wyduś wszystko z suszu np przez filtr od kawy, gazę lub sitko.

Wykonanie żelków:

Krok 1: Umieść nie rozpuszczoną galaretkę, olej kokosowy, miód lub cukier i 1 szklankę, szczypte mąki kukurydzianej soku w garnku. Ustaw na mały ogień i dokładnie mieszaj.
Krok 2:W drugiej misce wymieszaj żelatynę i resztę soku, aż otrzymasz gładką masę. Pozwól tej mieszance pogotować się chwilę.
Krok 3:Dodaj przygotowaną w misce żelatynę do garnka a następnie gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, cały czas mieszając roztwór.
Krok 4:Przelej wszystko do foremek, pozwól ostygnąć następnie wstaw do lodówki.

Zawartość kannabinoidów w żelkach to od 0.6 do 1 mg thc i 20-30 mg cbd na każdy użyty gram suszu konopi przemysłowej lub 100-150 mg thc na każdy użyty gram konopi indyjskiej.

Można je przechowywać w lodówce przez nawet miesiąc.

2 komentarze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: