przepisy (thc+cbd)

Gliceryna infuzowana konopiami

ZWYKŁE: 0,05-0,1 – 0,1-0,2 – 0,2+ gram

CBD: 10-15 – 15-25 – 25+ gram

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE MA NIKOGO NA CELU NAMAWIAĆ DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO UŻYTKOWNIKÓW/PACJENTÓW KTÓRZY POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH LUB MIESZKAJĄ W KRAJU GDZIE PRZETWARZANIE KONOPI INDYJSKICH JEST LEGALNE.

Proporcje podane powyżej dla suszu CBD stanowią przykład ilości wykorzystanego suszu na 1 porcję którą należy podzielić na około 40 dawek w celu suplementacji cbd, przyjęto porcja na raz mogłaby wywołać efekty psychoaktywne związane ze śladową ilości thc. Proporcje konopi zwykłych sugerują moc odpowiedniej dawki rekreacyjnej w przeliczeniu na wykorzystany susz np. porcja z 2 gram to 20 małych dawek lub 6 dużych.

CZAS WYKONANIA: 5-6 h

SKŁADNIKI:

  • Gliceryna spożywcza – do kupienia w każdej aptece
  • Susz niezdekarboksylowany – maksymalnie 35 gram na 200 ml gliceryny w przypadku konopi indyjskich, w przypadku suszu konopi przemysłowych maks. 30 gram na 100 ml.

PRZYGOTOWAĆ: Kuchenka, garnek, słoik, gaza, opcjonalnie lejek, coś do mieszania.

Przepis powinien być skuteczny przy użyciu każdego materiału konopi przemysłowej lub indyjskiej, należy się upewnić że nasz susz jest przeznaczony do spożycia np. na herbatę i dobrze jakby miał certyfikat ekologicznej uprawy. Poniżej przetestowane sprawdzone 3 strony, z suszem zdekarboksylowanym(krócej trzeba gotować, szybciej się robi) lub surowym(bardzo tani):

Krok 1: Zważ materiał, każda waga kuchenna powinna poradzić sobie ze swoją dokładnością by podać dobry wynik, jeśli nie masz wagi możesz to zrobić odpowiednią proporcją w stosunku do zamówionego opakowania.

Krok 2(przy konopiach indyjskich pomijamy ten krok): Wygotuj materiał w wodzie, pół litra na 20 gram suszu wystarczy, gotujemy aby pozbyć się gorzkiego smaku, należy to robić przez około 5 minut od momentu wrzenia, następnie wodę wylewamy do zlewu(lub pijemy jak ktoś lubi mocną herbatę konopną) a susz wrzucamy z powrotem do garnka, operacje powtarzamy 2 razy.

Krok 3: Umieszczamy konopie w słoiku i zalewamy gliceryną roślinną według określonej proporcji na początku przepisu, następnie słoik wkładamy zamknięty do większego garnka z wodą.

Krok 4: Ustawiamy na mały ogień i gotujemy tak żeby woda prawie wrzała, poziom wody powinien być mniej więcej taki sam, jak zawartość słoika. Jeżeli masz termometr, temperatura w słoiku powinna się utrzymywać na poziomie 90 stopni Celsjusza.

Krok 5: Gotujemy przez 5 godzin w przypadku przemysłowych konopi, 6 w przypadku indyjskiej. Co jakiś czas (30 min.) mieszamy w słoiku, pilnujemy poziomu wody ogrzewającej słoik.

Krok 6: Odsączamy przez gazę w rękawiczkach(gliceryna przenika przez skórę) i dokładnie wyciskamy glicerynę z suszu do drugiego słoika.

Na tym etapie jeżeli zastosowaliśmy proporcję składników opisaną na początku przepisu, otrzymujemy:

  • Z konopi indyjskich: Gliceryna 160 ml o zawartości 100-160 mg thc na każdy gram suszu
  • Z konopi włóknistych: Gliceryna 100 ml o zawartości 20-80 mg thc i 400-1600 mg cbd – otrzymany może on stanowić 80 do 160 dawek cbd.

Glicerynę możemy przechowywać dowolną ilość czasu w temp. pokojowej i bez dostępu do światłą słonecznego. Możemy ją przyjmować podjęzykowo, na skórnie itp.

1 komentarz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: