przepisy (thc+cbd) Przepisy cbd

Uniwersalna i szybka infuzja thc/cbd do wszystkiego!

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER WYŁĄCZNIE INFORMACYJNY, NIE MA NA CELU NAMAWIAĆ NIKOGO DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO UŻYTKOWNIKÓW/PACJENTÓW KTÓRZY POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH LUB MIESZKAJĄ W KRAJU GDZIE PRZETWARZANIE KONOPI INDYJSKICH JEST LEGALNE.

Kannabinoidy rozpuszczają się w alkoholu i tłuszczach. A co jeżeli by ich wcale nie rozpuszczać? Po prostu zdekarboksylować i zjeść dodając do dowolnej potrawy na końcu. Oczywiście zadziałają! Dodatkowo zaoszczędzimy czas, możemy w pół godziny przygotować przyprawę w formie zdekarboksylowanych, pokruszonych konopi, a potem po prostu nią doprawiać jedzenie aż się nie skończy! Na samym końcu pokażemy wam jak obliczyć dawkowanie. Zależnie jakie efekty chcecie osiągnąć można użyć konopi z thc czy też przemysłowych.

  1. PRZEPIS

Krok 1: Zmiel ręcznie konopie, powinny być one rozdzielone na tzw. popcorn ale nie zmielone na miał.

Krok 2: Dekarboksylacja(omijamy jeżeli mamy zdekarboksylowany susz)

Pokruszony susz zawijamy w folie aluminiową, rozkładamy równo, niezbyt ciasno w piekarniku, (należy pamiętać że temperatury w piekarniku się wahają co spowoduje że proces będzie mniej wydajny) czekamy aż piekarnik osiągnie ustawioną temperaturę i wstawiamy susz na 20-25 minut w temperaturze 110-115 stopni. W czasie kiedy susz będzie w piekarniku powinniśmy mniej więcej dwa razy szybko otworzyć drzwi i potrząsnąć tacą żeby przemieszać nasze kwiaty.

CANNABIS CANNABINOID RESEARCH 2016

Po wyciągnięciu z piekarnika susz zostawiamy w folii na około 10 minut na ostygnięcie. Następnym krokiem będzie po prostu zamknięcie naszych konopi w słoiku. Żeby zachować jak najwięcej kannabinoidów, nie mielimy już suszu, powinien on być dosyć mocno upchany i szczelnie zamknięty w słoiku.

Nasza przyprawa gotowa! Teraz wystarczy po prostu dodać odpowiednią dawkę suszu do naszego przygotowanego wcześniej jedzenia, bezpośrednio przed dodaniem należy ją dokładnie zmielić(powinna rozpadać się w palcach na pył).

Proste? Oczywiście że tak! Wystarczą już małe dawki rzędu 0,1 g by osiągnąć zadowalający efekt, na pewno jest to bardziej wydajne niż palenie. Jedyne o czym musimy pamiętać to że susz dodajemy na sam koniec, nie narażamy go już na wysokie temperatury. A co jeśli zjemy go na surowo z łyżki? Również zadziała, chociaż lepsze efekty będzie mieć przyjęcie przyprawy jakimkolwiek tłuszczem.

2. OBLICZANIE DAWKI

Jeżeli nie znamy zawartości kannabinoidów w naszym suszu, a jego działanie jest lepsze niż dobre, możemy liczyć że zawiera on od 15 do 20% thc.

Poprzez proces dekarboksylacji, wykonanej w ten sposób, tracimy około 40% z nich. By dowiedzieć się ile może być kannabinoidów w naszej przyprawie korzystamy ze wzoru:

1 g = 1000 mg

Waga konopi * [Procentowa zawartość thc/cbd] * 60% = Ilość kannabinoidów w naszej przyprawie

Przykład:

5000 mg * 20% * 60% = 600 mg

W podanym przykładzie uzyskaliśmy 600 mg thc w 5 gramach suszu. Standardowe edibles mają 10 mg thc. Jeżeli więc chcemy uzyskać np. taką moc(10 mg) musimy dodać zaledwie 0,083 g suszu.

2 komentarze

  1. Mało optymalny sposób. Jesli juz chcemy zrobic to dobrze i miec rzeczywiscie mozliwosc dodania tego do wszystkiego, lepiej zrobic tinkture rozpuszczajac kannabinoidy w spirytusie. Nastepnie spirytus odparowac i w jego miejsce dodac gliceryne(dla przyspieszenia procesu warto wymieszac gliceryne z powstalym ekstraktem w temperaturze 80C). W ten sposob ekstrakt bedzie o wiele skuteczniejszy i lepiej przyswajalny. Mozna go wykorzystac zarowno w daniach jak i napojach, jak i podawac bezposrednio pod język. No i dla zwiekszenia przyswajalnosci spozywac najlepiej z czyms tłustym.

    Polubienie

    1. Dokładnie masz rację. Jednakże niektórym nie zależy na małych stratach, tylko na tym by szybko wykonać infuzję. Mamy już przepisy zarówno na nalewkę spirytusową, jak i ekstrakt z niej a także infuzowaną glicerynę.

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: